Testi

Olet harjoitellut prosenttilaskujen laskemista ja ennen siirtymistäsi seuraaviin koitoksiin matematiikan mielenkiintoisilla poluilla saat haastavan ongelman ratkaistavaksesi. Seuraavassa tehtävässa voit laittaa osaamisesi peliin ja näyttää kuinka hyvin hallitset prosenttilaskut. Samanlaisiin ongelmiin tulet törmäämään kaiken aikaa, joten nyt voit testata osaamistasi.

Opettajasi arvioi ratkaisun ja antaa siitä kirjallisen palautteen. Saat ratkaisustasi myös arvosanan numerona 4:sta 10 :een.

Kirjoita ensin ratkaisu omaan vihkoon ja vasta lopuksi vastauskenttään. Muista laittaa näkyviin kaikki vaiheet ongelman ratkaisusi etenemisestä, pelkkä vastaus ei riitä. Jos lopullinen vastauksesi on virheellinen, mutta olet osannut laskea osan laskusta oikein, se huomioidaan arvioinnissa. Lisäksi opettaja näkee kuinka ratkaisuprosessisi etenee ja voi tarvittaessa ohjata sinua palautteen avulla.

Kun olet mielestäsi kirjoittanut kaiken tarvittavan, lue vielä kysymys kertaalleen ja tarkista vielä kertaalleen huolella ratkaisusi. Tämän jälkeen paina Lähetä -painikkeesta, jolloin tehtäväsi lähtee opettajallesi tarkastettavaksi. Opettaja palauttaa tehtävän noin viikon kuluessa siitä kun olet lähettänyt vastauksesi.


Kirjoita tähän nimesi:
Sähköpostiosoitteesi on:


RATKAISTAVA ONGELMA:

Vanhempasi ovat antaneet sinulle 50 euroa farkkujen ostoon. Lähdet kiertelemään liikkeitä ja huomaat, että sinua kiinnostavat farkut ovat eri hintaisia eri paikoissa. Lisäksi hintavertailua vaikeuttavat alennetut hinnat. Tehtävänäsi on ratkaista mistä farkut kannattaisi ostaa ja paljonko jää jäljelle 50 eurosta.

Farkkujen hinnat eri kaupoissa.

Liike Alkuperäinen hinta Alennus prosentteina
Farkkuputiikki 60 euroa 30 %
Dreamers 55 euroa 15 %
Farkkumesta 47 euroa ei alennusta
Jack&Jill 72 euroa 40 %

Ohjeita tehtävän tekemiseen:

Selvitä ensin kuinka paljon farkut maksavat kussakin liikkeessä. On tärkeää, että kirjoitat vastaukseen kaikki vaiheet ratkaisustasi.

Vertaile seuraavaksi hintoja. Kirjaa vastaukseesi hinnat edullisimmasta kalleimpaan liikkeen nimellä varustettuna.

Laske lopuksi kuinka paljon sinulle jää rahaa muihin hankintoihin, jos ostat edullisimmasta liikkeestä.

Kirjoita ratkaisusi ensin omaan vihkoosi ja vasta lopuksi alla olevaan tekstikenttään, jonka lähetät opettajallesi arvioitavaksi.

 

KIRJOITA VASTAUS TÄHÄN KENTTÄÄN!

Kun olet vastannut kaikkiin kysymyksiin paina Lähetä -nappia ja opettajasi lähettää sinulle palautteen tehtävästä viikon kuluessa.

 

Edellinen | Etusivu
 
Päivitetty 31.5.2004