Kertaustehtäviä

Tässä on seitsemän kertaustehtävää prosenttilaskuista. Ratkaistuasi tehtävän tarkista vastauksesi linkistä Voit tarkistaa täältä.

 

 1. Olet ostamassa lenkkikenkiä alennusmyynnistä. Kenkien alkuperäinen hinta on 90 euroa, mutta nyt ne myydään 60 eurolla. Kuinka monta prosenttia on alennus?
 2. Voit tarkistaa täältä

 3. Äitisi palkka on aikaisemmin ollut 1800 euroa. Hän kertoo sinulle saaneensa 90 euron palkankorotuksen. Montako prosenttia hänen palkkansa nousi?
 4. Voit tarkistaa täältä

 5. Isäsi on saanut 3 prosentin palkankorotuksen. Isäsi palkka on ollut aikaisemmin 2000 euroa. Paljonko on korotus euroina? Isäsi lupaa sinulle viikkorahan korotusta 1/15 osan saamastaan palkankorotuksesta, jos osaat laskea itse kuinka paljon se on euroina. Kuinka paljon sinun viikkorahasi nousee?
 6. Voit tarkistaa täältä

 7. Perheesi käyttää kuukaudessa ruokaan 500 euroa. Perheesi käytössä on rahaa kuukaudessa 2000 euroa. Kuinka monta prosenttia perheesi kuluttaa rahaa ruokaan?
 8. Voit tarkistaa täältä

 9. Asutte vuokralla ja äiti harmittelee vuokran korotusta. Vuokra on tällä hetkellä 450 euroa ja vuokraa korotetaan 5 prosenttia. Kuinka suuri vuokra on korotuksen jälkeen?
 10. Voit tarkistaa täältä

 11. Sait joululahjaksi kännykän, josta isäsi oli maksanut 140 euroa. Nyt sen hinta olisi 20 prosenttia edullisempi. Millä hinnalla saisit nyt saman kännykän?

  Voit tarkistaa täältä

 12. Perheesi on ostamassa uutta laajakuvatelevisiota. Television voi maksaa joko käteisellä tai osamaksulla. Käteisalennus on 5 prosenttia, osamaksulla ostaessa joutuu maksamaan korkoa 15 prosenttia. Paljonko edullisemmaksi tulee television ostaminen käteisellä, kun sen hinta on 900 euroa?
 13. Voit tarkistaa täältä

 
Takaisin materiaaliin
Päivitetty 31.5.2004